El-scooter - En hel del rörande El-scooter


El-scooterns historia

Första patentet på en elmotorcykel / elscooter

Många tror att elektriska scootrar är ett nytt påfund men sanningen är att det första patentet som togs på en el-scooter eller elmotorcykel lämnades in redan 1895. Detta patent lämnades in den 19:e september av Ogden Bolton i Ohio.

Ett liknande patent på en eldriven cykel lämnades in samma år två månader senare av Hosea W. Libbey i Boston som lämnade in patent inom många elektriska områden som spisar, kablar men även regnskydd för cyklister och brevlådor.

År 1911 beskrev den ansedda Popular Mechanics tidningen lanserades en motorcykel som påstods ha en räckvidd strax över 100 km och som hade tre olika hastigheter 6, 24 eller 55 km/h. Om el-scootern verkligen uppfyllde prestandan får vara osagt men utvecklingen går inte alltid så snabbt som vi tror.Serietillverkning av elscootrar

Andra patentet på en elmotorcykel / elscooter

Den första serietillverkningen av elscootrar började redan 1936 i Belgien av de två bröderna Limelette som grundade Socovel.

När andra världskriget startade blev de ransonering av bensin vilket bidrog till att tillverkningen av elmotorcyklarna fortsatt ända till 1948 på de konventionella motorerna tog över helt.